III Jornades Medievals i les Xarxes

III Jornades Medievals i les Xarxes

El passat dissabte 24 de març de 2012 se celebraren les terceres Jornades de la Catalunya Medieval. L’esdeveniment se celebrà a Sant Jeroni de la Murtra i anava sota el títol de “Les xarxes com a instrument de difusió i millora de les activitats socioculuals”.

Així doncs, l’acte s’nicià puntualment a les 10.30 amb la benvinguda per part de la presidenta de l’Associació, Núria Fernàndez, Miguel Jurado, primer tinent d’alcalde de Badalona i Emiliano Jiménez de la Diputació de Barcelona.

Seguidament hi hagueren les conferències de Jordi Estivill (sobre la funció de les Xarxes), Jordi López (de Llefi@Net, sobre la importància de les xarxes socials virtuals en el món actual).

A les 11.30 hi haguè una pausa pel cafè on el Grup de Flautes de Bec del Conservatori de Badalona oferiren un interessant repertori per amenitzar el moment.

La darrera ponència fou de Josep Capellà (qui ens parlà la experiència de Retecork, xarxa surera europea). Seguidament es varen signar els estatuts i l’acta findacional de la Xarxa de Municipis Medievals per part de Besalú, Sant Pere de Vilamajor, Súria, Bagà i Badalona.

Finalment hi haguè una visita guiada pel monestir, a càrrec de Jaume Aymar. A continuació hi hagué un suculent dinar a càrrec de l’Associació Baètulo.

Des d’aquí volem agraïr al monestir de Sant Jeroni de la Murtra per cedir l’espai, i a la col·laboració inestimable de Llefi@Net, Conservatori de Badalona i Associació Baètulo.