Les II Jornades Medievals… Tot un èxit!

Les II Jornades Medievals… Tot un èxit!

El passat 26 de març Sant Jeroni de la Murtra acollia, per segon any concecutiu, les Jornades sobre la Catalunya medieval. Aquest cop les jornades eren dedicades a les festes populars i desenvolupament local.

Amb una mica de retraç les jornades s’iniciaren amb la benvinguda per part de la presidenta Núria Fernàndez; M. Àngels Torras, directora dels Serveis Territorials de la Generalitat; i Mateu Chalmenta, regidor de cultura de Badalona (i qui va finalitzar la seva intervenció amb un “Fins sempre!”).

L’esdeveniment proseguí amb les intervencions de Joaquim Queralt, J. M. Ferrannt Toorrent i Gabriel Martín.

Cap a quarts de dues hi haguè una pausa per dinar, i després es feu una visita guida pel Monestir de Sant Jeroni.

Era quarts de quatre quan diversos representants de Sant Joan de les Fonts, Besalú i Falset feren exposició de les seces celebracions, i on també s’aprofità per fer una taula rodona.

A quarts de sis finalitzaven les jornades amb la signatura de la carta de compromís de la Xarxa de Ciutats Medivals per part de Badalona, Bagà, Besalú, Montblanc, Móra d’Ebre, Sant Pere de Vilamajor i Súria.